Op reis naar Indonesië? Vergeet je reisvaccinaties niet!

Indonesië is één van de meest populaire reisbestemmingen van deze tijd. Niet alleen onder backpackers, maar ook gezinnen en oudere stelletjes. Indonesië heeft dan ook bijzonder veel te bieden. Van de parelwitte stranden en het relaxen op Bali van de prachtige bergen en vulkanen die je kunt bezoeken.

Het is echter wel belangrijk om voorzicht te zijn wanneer je op reis gaat naar Indonesië. In het land zijn er verschillende risico’s om rekening mee te houden. Denk hierbij aan malaria, maar ook bepaalde infectieziektes die je kunt oplopen tijdens je reis door Indonesië.

Wij kijken naar de vaccinaties die je kunt halen voor Indonesië om met een veilig gevoel op het vliegtuig te stappen.

De aanbevolen vaccinaties voor Indonesië

Ga je naar Indonesië, dan zijn er enkele reisvaccinaties die worden aanbevolen. Verblijf je korter dan drie maanden in het land, dan worden in elk geval de DTP-vaccinatie, hepatitis A en soms BMR-vaccinatie aanbevolen.

De BMR-vaccinatie hebben de meeste mensen niet nodig, omdat ze al via het rijksvaccinatieprogramma hiervoor zijn ingeënt.

De andere vaccinaties zijn belangrijk, omdat je anders relatief eenvoudig ziek kunt worden. Dat zal niet altijd gebeuren, maar het risico kun je beter niet lopen. Niet alleen gooit ziekte roet in het eten van je reis, het kan ook blijvende schade opleveren.

Verblijf je langer dan drie maanden in Indonesië, dan worden er nog enkele andere vaccinaties aanbevolen. Hierbij gaat het om vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës en soms ook tuberculose en Japanse encefalitis.

Deze vaccinaties voor Indonesië worden soms ook bij een kort verblijf aanbevolen. Dit hangt sterk af van de aard van je bezoek. Wanneer je de vaccinaties gaat halen, is het daarom belangrijk om je reis goed door te spreken met de arts of verpleegkundige. Zij kunnen je vervolgens aanraden welke vaccinaties voor jou belangrijk zijn.

Met de juiste vaccinaties kun je goed beschermd op reis gaan en hoef je je niet druk te maken om je eigen gezondheid. Veel plezier en geniet van het prachtige Indonesië!