Java

Het eiland Java is één van de eilanden van Republiek Indonesië. Het is het dichtstbevolkte eiland van heel Indonesië en er zijn genoeg plaatsen te bezichtigen. De stad Jakarta is onder menig toerist wel bekend, maar Java heeft naast deze prachtige stad zoveel meer te bieden. Tijdens je vakantie Indonesië is het daarom aan te raden om een tour door het hele eiland te nemen. Welke plekken je zeker niet mag missen wanneer je op Java bent, ontdek je hieronder.

Jakarta
We beginnen natuurlijk bij de plek waar het allemaal begint, Jakarta. Deze stad is de grootste stad van het land en er is daarom ook veel te doen. Jakarta kent veel gigantische winkelcentra. Deze centra zijn vaak ook in de avond geopend en heeft naast leuke winkels ook verscheidene restaurants, bars en soms ook bioscopen. Je zou hier dus een hele dag kunnen vertoeven. Indien je een beetje cultuur wilt snuiven is Oud Batavia zeker een aanrader. De wijk Kota Tua (Oud Batavia) is het oude centrum van Jakarta. In dit centrum zie je Nederlandse kolonisatie overal terug. Bovendien zijn hier veel musea die je zou kunnen bezoeken.

Bandung
Na Jakarta kun je je weg vervolgen naar Bandung. Dit is de hoofdstad van West-Java. In de omgeving van Bandung kun je zowel rijstvelden als theeplantages bezoeken. Tijdens de excursies naar de theeplantages zul je meer te weten komen over het proces dat aan het maken van thee te pas gaat. Bovendien bevindt zich bij Bandung de bekende vulkaan Tangkuban Parahu. Dit is een echte toeristen trekpleister en tijdens deze excursie heb je de mogelijkheid om op de rand van de vulkaan te staan. Mocht je nou een echte dear devil zijn, kun je samen met de gids de vulkaan eventueel van nog dichterbij bewonderen.

Borobudur
Nadat er twee drukke steden zijn bezocht, wil je natuurlijk naar een plek waar de rust wederkeert. Borobudur is daar de ideale plek voor. Het staat ook wel bekend als het boeddhistische heiligdom van Java. Het is een gigantisch tempelcomplex en daarmee een echte oogtrekker. Binnen het complex zijn twee musea te vinden. Het Karmawibhangga museum toont verschillende archeologische vondsten die er door de tijd heen gevonden zijn. Het Samudraraksa museum neemt je mee terug in de tijd en leert je over de zeevaart geschiedenis. Borobudur is als gevolg van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen een tijd verstopt geweest. Nu is Borobudur gelukkig weer teruggekeerd.

Dit zijn slechts drie plaatsen die je tijdens je rondreis Indonesië kunt bezoeken, maar er is natuurlijk veel meer. Ga naar deze plekken en ontdek de rest helemaal zelf!