Handige tips en weetjes over een rondreis Thailand

 

Thailand is een van de meest aansprekende landen van het verre oosten en een rondreis door Thailand betekent meer dan alleen een vakantie. Het laat je kennismaken met een compleet andere cultuur en een totaal andere manier van leven. Het land heeft een rijke cultuur die kan bogen op lange tradities die zo ver van ons westerse leven staan, dat je je echt in een compleet andere wereld bevindt als je gaat rondreizen door Thailand.

 

Een rondreis door Thailand maken: begin in Bangkok

 

Bangkok is met recht een wereldstad. Je vindt er alles wat je in New York ook vindt: grote mensenmassa’s. Druk verkeer. Enorm hoge gebouwen. Maar je krijgt nog meer, bijvoorbeeld de enorme hoeveelheid tuktuks waarmee je je door de stad kunt laten rijden (let op de prijzen!). In Bangkok zou je je tijdens je rondreis Thailand zeker wel een aantal dagen kunnen vermaken, want ook in en rondom de stad liggen een aantal prachtige bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis en de tempels Wat Phra Kaeo en Wat Pho. Wat Pho is de grootste tempel die je in Bangkok zult tegenkomen. In en rondom de tempel vind je tegen de 400 beelden van Boeddha! Je kunt je laten masseren en als je op tijd bent, dan kun je zien hoe yoga op traditioneel Thaise wijze wordt bedreven. Een van de andere, bekende tempels in Bangkok is de Wat Phra Kaeo, waar je de bekende Smaragden Boeddha kunt bezichtigen. Al is het beeldje van zo’n zestig centimeter hoog misschien in het echt wat minder indrukwekkend dan hij wordt voorgespiegeld te zijn in de reisgidsen.

 

Chiang Mai: misschien wel de mooiste provincie van Thailand

 

Op een behoorlijk stukje naar het noorden van Bangkok (zo’n 700 kilometer) vind je Chiang Mai, een absolute must als je aan het rondreizen bent door Thailand. Dit gebied kenmerkt zich door de prachtige natuur en is ideaal om een aantal mooie trips te maken. Heb je geluk dat je in november in de buurt van Chiang Mai bent, doe dan vooral het gebied aan, omdat dan de jaarlijkse feesten Yi Peng en Loi Krathong worden gevierd. Meestal valt de viering van beide feesten samen. De straten worden verlicht en er worden wensballonnen opgelaten. Een bijzonder zicht is de rivier, die wordt verlicht door tientallen kaarsen die drijven op bananenbladeren.

 

De witte tempel van Chiang Rai

 

Ook ten noorden van Bangkok (op zo’n 800 kilometer in noordelijke richting) vind je de provincie Chiang Rai, met de gelijknamige hoofdstad. Doe je deze provincie aan op je rondreis Thailand, dan moet je zeker een boottochtje gaan maken over de Mekong rivier. Een bezoekje aan de witte tempel van Chiang Rai is een andere, absolute aanrader. Deze ‘Wat Rong Khun’ ligt net buiten de provinciehoofdstad. De tempel is niet heel oud, hij werd ontworpen in 1997, en wijkt in dat opzicht door de kleur af van de meer oude, ‘standaard’ tempels in Thailand. Wit is ook in Thailand een kleur die symbool staat voor reinheid en met de tempel wordt de reinheid van Boeddha getoond. Helaas werd Wat Rong Khun door een aardbeving ernstig beschadigd in 2014. Inmiddels zijn de restauratiewerkzaamheden voltooid en is de tempel weer gewoon te bezichtigen.